20-07-2022 , Greece

Maria, Restaurantul din Paralia Katerini, iubit romani

20-07-2022

Merg destul de des in Paralia Katerini, indragita statiune greceasca aflata la mica distanta de Romania si nu ma plictisesc niciodata, pentru ca mereu descopar ceva nou . Vara aceasta colaboratorii si prietenii mei de la Adriana Touristik mi-au recomandat Restaurantul  Maria.

Situat vizavi de hotel Sonia, (practic il vedeam zi de zi de pe balcon), mi-am propus sa vad de ce este restaurantul acesta atat de laudat si de iubit, asa ca am luat cina intr-una dintre seri ,la Restaurant Maria. 

Am fost primita foarte frumos de cele doua asociate care detin restaurantul, Maria si Carmen,  doua romancute de-a noastre foarte cumsecade. Restaurantul cu terasa este placut iar mancarea este de nota 10, la preturi mici. Unde mai punem ca daca sunteti pe sfariste cu ’’euroii’’  vi se accepta si plata in lei. 

Am ales o masa discreta in localul frumos, mare si modern, cu  steagul Romaniei facand parte din décor, Nu aveam idee ca ma va astepta o supriza, un platou cu fructe de mare delicioase, care a mers la fix cu atmosfera.  Majoritatea celor veniti sa ia  cina pe terasa erau romani, dar am vazut si greci si turisti din alte tari.


In meniu gasiti de toate, de la ciorba noastra radauteana la 4 euro, la o multitudine de feluri de gyros, souvlaki (frigarui specifice  grecesti)  la 6 euro, ceafa de porc, aripioare de pui, coaste, snitele si chiftele toate cu garnitura la 6-7 euro, peste, calamari, creveti la 7-9 euro si fructe de mare platou pentru 2 persoane la 17 euro( vezi meniul in foto) Daca sunteti amatori de dulciuri, neaparat de incercat si portokalpita, prajitura insiropata  a casei.

Intr-un scurt interviu Maria mi-a spus ca a deschis restaurantul in special pentru  romani si ii asteapta mereu cu drag. Locuieste de 20 de  ani aici, si ‘’niciodata sa nu spui niciodata cand   vine vorba despre intoarcerea in Romania dar deocamdata ne este bine aici’’ a spus Maria .

Am intrebat-o cum de s-a gandit sa deschida un restaurant in Grecia si m i-a spus ca dupa multi ani de munca este timpul sa munceasca pentru ea.

Mi-a spus ca Ii face placere sa serveasca clientii de la Hotel Sonia, (care sunt avantajati de distanta mica intre hotel si restaurant) pentru ca stie ca vin din vestul tarii si fiind banateanca crede ca sunt oameni deosebiti.

Iar sentimentele sunt reciproce, romanii le indragesc pe Maria si Carmen si vin cu placere la restaurant. Am amintit despre acest local in articolul de pe site-ul meu referintor la sejurul organizat in Paralia Katerini de Adriana Touristik dar si intr-o postare  pe Facebook si comentariile si mesajele  nu au intarzit sa apara. Romani din toata tara le-au transmis salutari celor 2 patroane si au spus ca abia asteapta sa revina la restaurant, in vacanta lor din Paralia Katerini. Cu siguranta vor fi bine primiti mai ales ca restaurantul este deschis in acest sezon pana la sfarsitul  lunii octombrie. 

Mai multe informatii si rezervari aici.

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100082835019664

 

 

 

 

Diana Maris Costea
Unde sunt acum
Lisbon, Portugal
Follow on