Hungary, Budapest

New York Cafe Budapesta, cea mai frumoasa cafenea din lume!

         

Hotelul Anantara New York Palace Budapesta 5* este gazduit de palatul cu acelasi nume, o cladire eleganta, datand din secolul al XIX-lea. Este un hotel exclusivist apartinand colectiei de hoteluri de lux a lantului Anantara si este situat pe elegantul bulevard Erzsébet Körút, în apropierea Operei de Stat, a  teatrelor, restaurantelor și barurilor de pe malul Dunării.

 Inima hotelului este localul New York Café, decorat cu fresce superbe şi coloane de stuc aurite. 

New York Cafe a fost desemnata drept cea mai frumoasa cafeanea din lume de catre ucityguids.com, fiind extrem de luxoasa si de eleganta. Exclusivistul local ofera recitaluri de pian live si este completat Restaurantul Salon Fine Dining, premiat în 2013 de ghidul gastronomic Gault Millau, care reinventează bucătăria maghiară tradițională.

Anantara Hotel si New York Cafe sunt categoric favoritele mele, cand vine vorba despre capitala Ungariei. De fiecare data cand ma aflu la Budapesta este de la sine inteles ca ma aflu in acest loc extraordinar.

Cladirea a fost construita in anul 1849 de catre compania de asigurari New York Insurance deservindu-i ca sediu, pe strada Erzsebet Korut, nr. 9- 11 din Budapesta. La parter, faimoasa New York Café a functionat ca loc de intalnire pentru poeti si scriitori, fiind o cafenea boema dar exclusivista numita si cafeneaua scriitorilor.

In perioada comunista, cladirea a fost nationalizata, iar mai apoi, in anul 2001 a fost achizitionata de catre lantul de hoteluri Italian, Boscolo HotelsIn anul 2006, dupa ce  a trecut prin ample procese de renovare, a fost redeschisa, avand un numar de 107 camere de lux si o cafenea la parter.

Palatul a intrat insa recent in patrimoniul Ananatara Hotels, unul dintre cele mai exclusiviste lanturi hoteliere din lume avand in portofoliu unitati de cazare exclusiviste in peste 20 de tari. Imi va face o placere deosebita sa va vorbesc si sa va aduc imagini data viitoare din Aanantara New York  Hotel Budapest 5*, fiind o adevarata bucurie sa va prezint acest exclusivist lant hotelier mondial.

Revenind la New York Cafe Budapest, intr-o atmosfera extraordinara,aici puteti servi pe langa produsele din cafea, preparate din bucataria maghiara dar si din cea internationala.

Preturile nu sunt mari avand in vedere, acest local exclusivist si las aici cateva exemple: Cappuccino/Latte Macchiato – 7,5 euro, Limonada – 7 euro, Ciocolata calda – 8,5 euro, Burger – 18 euro, Salata – 16,5 euro, Supa – 9 euro, Desert – 9 euro.

Desigur pentru Noaptea de Revelion 2022 exista o oferta incepand de la 180 de euro.

 Cea mai frumoasa cafenea din lume, New York Cafe este deschisa de luni pana duminica intre orele 8-24.

Atentie: Pana pe data de 9 ianuarie 2022,  toate mesele de la New York Cafe sunt rezervate.

 Detalii si rezervari aici:

https://newyorkcafe.hu/en/