09-08-2021 , Bulgaria

Atractiile Bulgariei : Orasul Nessebar

09-08-2021

Orasul Nessebar din Bulgaria este amplasat pe o peninsula lunga de 850 m si lata de 350 m, fiind una dintre cele mai vechi asezari din Europa, construit pe vechile ruine ale cetatii trace Mesambria adica “orasul lui Melsa”.

Denumirea care apartine probabil intemeietorului acestei asezari, a fost data de greci care au colonizat cetatea in anul 510 dupa Christos. Ruinele impanzesc si astazi orasul modern oferindu-i un farmec aparte.

Centrul vechi mereu in plina forfota este o imbinare intre ramasitele cetatii, magazine, restaurante, terase situate deasupra plajei si bineinteles promenada spre mare.

Arhitectura orasului impresioneaza prin insiruirea de case albe cu acoperisuri rosii, inconjurate de flori, barci pescaresti, alei romantice, locuri antice dar si biserici frumoase ce merita vizitate.

Plajele din Nessebar sunt unele dinte cele mai laudate de pe litoralul bulgar, spunandu-se despre ele ca au cel mai fin nisip dintre plajele de la Marea Neagra.

Orasul este privilegiat de pozitia sa sudica, ce ii aduce o clima blanda  si un sezon turistic mai lung decat in alte statiuni din Bulgaria, in Nessebar turistii fiind prezenti pana in luna octombrie.

Practic aici exista 2 plaje principale: cea care uneste orasul cu statiunea Sunny Beach si cea care este la sud, spre hotelurile Ifa. La mijloc se afla peninsula ce gazduieste orasul vechi, punctul central de intalnire al turistilor.

Orasul ofera posibilitati multiple posibilitati de cazare in vile si  hoteluri.

 In orasul vechi, casele cu arhitectura traditionala au fost modernizate si transformate in hoteluri, unele dintre ele fiind chiar hoteluri de lux. Festa Panorama, Hotel Sol Nessebar Bay and Mare, Hotel Sol Nessebar Palace, Hotel MPM Arsena, Hotel Sol Marina Palace sunt cele mai apreciate hoteluri din Nessebar cu acces direct la pe plaja.

Ca si preturi, la hotelul Festa Panorama de exemplu, cazarea pentru 7 nopti cu all inclusive pentru 2 adulti in camera dubla costa in august, in jur de 550 de euro. De obicei romanii calatoresc la Nessebar individual sau cu autocarul.

Nessebar este situat la circa 120 km de Balcic, destinatie cunoscuta si indragita de romani.

*Video si fotografii realizate in august 2021 cu prilejul deplasarii in Bulgaria, la invitatia Ministerului Turismului din Bulgaria.


Diana Maris Costea
Unde sunt acum
Lisbon, Portugal
Follow on